Från vadslagning till ny betting

När allt var nytt och mycket mindre komplicerat än vad det är idag, så fanns det något som kallades för vadslagning. Detta var starten till det som idag kallas för betting. Här handlar det numera om något som kallas för bookmakers och det finns massor med olika spel och regler inom detta stora och populära område. För det mesta är saker och ting inte så komplicerat, utan istället är det många som verkligen gillar betting. Hur gick då det hela till? Vad hände och hur blev vadslagning betting och utvecklades till vad detta är idag?

Bettingens historia – Det handlar om vadslagning

När man ser tillbaka i tiden och räknar allt som handlar om att slå vad om något till bettingens historia. Ja, då får man gå tillbaka till 1500-talets Italien där det hela anses ha börjat. Hur som helst kommer inte detta att vara något som hör till dagens sportsbetting. För att komma närmare fenomenet att satsa pengar på vem som vinner i en viss sport eller en vissa gren, så får man gå tillbaka till OS. Här var det då de gamla grekerna som hade denna händelse som en höjdpunkt. Här träffades alla och det var mycket vanligt att spela på sin favorit som vinnare.

Efter detta tog återigen Italien och romarna detta spel till sig och skapade regelbundna spel. Här handlade detta då om att spela på vinnaren i gladiatorspel istället för riktig sport. Detta var det som idag kan kallas en forntida typ av MMA eller boxning. Här var det dock så blodigt att många av de härskare som styrde delar av Europa försökte förbjuda betting. Detta har det dock aldrig varit någon som lyckts med. Efter detta utvecklades bettingen snabbt och har fram till idag växt till något mycket stort och populärt.

Ny internet betting

Försöken att begränsa bettingen

Under årens lopp har det gjorts många försök med allt från att förbjuda betting till att kontrollera och begränsa denna. Hur som helst har, och är, detta något som visat sig fungera med mycket dåliga resultat. Ett exempel var de europeiska härskare som försökte förbjuda bettingen utan framgång. Ett annat exempel i modern tid, är den svenska staten som anser sig ha spelmonopol. Ja, det fungerade hyfsat under den tid som Internet inte fanns i var mans och kvinnas hem. Numera är det fritt att spel betting online och lägga sina odds spel hos precis vilket spelbolag som helst. Resultatet blir alltså att bettingen alltid hittar en väg hem till hjärtat hos alla spelare som är intresserade av detta spännande spel.

De populäraste sporterna inom sportsbetting

Man som redan spelar på betting eller man som bara är intresserad av sport, kommer naturligtvis veta vilka som är de populäraste sporterna. Intresset för olika sporter och vad det spelas mest på går nämligen hand i hand. I det fallet kommer man naturligtvis ha fotboll som är det absolut mest spelade inom både betting och som sport i hela världen.

Efter detta kan det vara lite olika åsikter om vad som är vanligaste och mest populärt inom sportsbetting. Det handlar helt enkelt om vilket land man kommer från. När det gäller England och Australien som två exempel så finns det mycket betting på den populära sporten cricket. I USA handlar det mycket om amerikansk fotboll och NBA. Om man sedan tar steget upp till Kanada så handlar detta om NHL.

I Sverige kommer det naturligtvis att vara fotboll som är det populäraste. Efter detta finns det många sporter men troligtvis kommer det mest spelade vara ishockey, handboll och bandy samt en hel del friidrott.

Utveckling – Ny sporter inom betting

För att alla ska ha något att spela på, så måste det finnas många olika sporter hos en bookmaker som erbjuder betting online. Något som du också kan se är att det hela tiden kommer ny sporter att spela på. Här kan detta då handlar om segling, bowling, snooker eller dart som förvisso funnits under ganska lång tid. Numera har också många bookmakers tagit upp trav och galopp, vilket är omåttligt populärt att spela på idag.

Den nya flugan E-sport är också något som idag finns hos många bookmakers och spelbolag som erbjuder betting på nätet. Detta samt schack, underhållning och politiska val är bara delar av vad som gör betting så intressant. Med den utveckling som hela tiden sker kan det med säkerhet sägas att det inte finns några gränser för hur stort betting verkligen kan bli.

Nya sätt att spela betting

Nu kommer det heller inte enbart vara nya sporter som tillkommer inom betting. Det kommer också hela tiden finnas en utveckling av nya spel och nya sätt att spela betting på. Som ett exempel på detta finns numera en funktion som kallas för Cash Out hos de flesta bookmakers online. Detta är då något som gör att man kan minska en förlust eller ta ut en mindre vinst innan spelet är slut.

Annat är naturligtvis alla nya sätt att spela olika varianter av det populära Stryktipset online. Idag finns det till och med det som har tagit steget till att man själv kan skapa sina egna spel, vilket gör att man har bättre kontroll över vad man spelar på och det man vill spela på. När man provar betting online för första gången, så kan man se till att man får spela betting på sitt sätt.